Agora

De wijken Sint-Gillis en Vorst hebben nu een
tool om de openbare ruimte te activeren. Het kan worden opgesteld in de vorm van een cirkel, een U of L-vorm, zigzaggend, op een lijn, in drie niveaus of als picknicktafel.

 

Dit mobiele en modulaire meubilair is geschikt voor verschillende soorten openbare gelegenheden (tot 100 personen): burgerbijeenkomsten, kleine voorstellingen, debatten, gezellige maaltijden, en nog veel meer…

programatie van het agora

workshop cycloon

Tijdens deze workshop onder leiding van het kunstenaarscollectief Cycloon maakte een groep senioren uit de wijk maskers en kostuums voor de TOMBOLO!

Zaterdag workshops

Op verschillende zaterdagen kwamen de jongeren van Le Cube en de bewoners van residentie Bellevue samen voor bingo en theaterworkshops: een gelegenheid om uitwisselingen tussen de generaties te cultiveren!

Reliques workshop

Tijdens een veldstudie naar de stedelijke verlangens van de bewoners van de wijken Vorst en Sint-Gillis realiseerde het kunstenaarsduo Productie Senzonen zich één ding: wat ontbreekt… is een voetbalveld! Laten we in afwachting van het veld een team samenstellen: het wordt het “Dream Team van de wijk Saint-Antoine”. Tijdens een memorabele penalty shoot-out werd het team gecreëerd, en ook zijn Panini album!

Wilde aperitieven

Kruidkundige Sabrina neemt ons mee op een wandeling door het WIELS moeras en leert ons alles over de rariteiten die daar groeien… gevolgd door een pluk- en smaakbeurt natuurlijk!

constructie van het agora

De agora werd in de zomer van 2020 op een participatieve manier gebouwd, in samenwerking met vrijwilligers uit Vorst en Sint-Gillis.

 

In 2021, in de traditie van de Transformtou woensdagen en Krapules-zaterdagen georganiseerd door de BRASS, zijn er verschillende creatieve workshops gepland voor kinderen en hun ouders. Zo maken ze zich deze prachtige agora eigen, door hem te versieren, te kleuren en aan te passen.