PARK-ING POETIK

Tijdens het zomers stadsgebeuren van Park Poétik, stellen wij de bewoners van Vorst en Sint-Gillis voor een deel van hun straat open te stellen voor een ander soort stationering. 

 

Met Park-ing Poetik wordt een parkingplaats tijdelijk bezet voor een artistiek maar ludiek gebeuren. Deze enkele vierkante meters zullen omgetoverd worden tot een ontmoetingsplek die gezelligheid en creativiteit uitspreekt. Elke zondag van juli en augustus zullen verschillende parkingplaatsen binnen Vorst en Sint-Gillis tijdelijk een andere functie krijgen en wordt het grijze beton vervangen door een kleurrijk lappendeken. 

 

Dit project sluit aan bij het wereldfenomeen “PARK(ing) DAY” waar, gedurende een dag, stadsbewoners worden uitgenodigd stil te staan bij het gebruik en de invulling van de openbare ruimte. Bewoners worden uitgenodigd hun stedelijke omgeving te gaan benaderen als een plek waar de natuur een plaats heeft, waar er ruimte is re(creatie) en veelvormige ontmoetingen, allemaal elementen die een stad leefbaarder maken. 

 

PARK(ing) DAY daagt stedelingen uit hun stad toe te eigenen door deze in een ander daglicht te plaatsen, en de stad op creatieve wijze te promoten. De veelheid aan stemmen en dromen worden hoor-en zichtbaar gemaakt, en brengt verschillende groepen samen onder een gedeelde visie. PARK(ing) DAY doet ons een genereus gebaar om samen de stad van morgen te maken. 

Wanneer ? : zomer 2022
Waar ? : In Saint-Gilles en Forest straten