(RE)PRESENT- NGP!

Binnen het kader van de projectoproep “Next Generation Please!” (NGP) gelanceerd door de Bozar, werkt het WIELS samen met de leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Andrée Thomas te Vorst, rond uitspraken die ze tijdens workshops in december 2019 formuleerden. 

Het doel van het atelier is ruimte bieden voor jongeren om zich creatief te uiten en te ontwikkelen door in dialoog te gaan met de content van tentoonstellingen en thema’s zoals identiteit, representatie en autoriteit, vertrekkende vanuit hun eigen leefwereld. Zodoende beter begrip te hebben van waar die ‘uitspraken’, die gedachtes en gevoelens, komen die ze in het verleden formuleerden.

 

Het idee hierachter is te doorgronden wat ze exact willen vertellen zonder daar een label op te plakken, en ze creatief en/of artistiek te prikkelen om zich autonoom te uiten onder het biais van de kunsten, met de middelen en methodes die wij hen bieden.

De komende tentoonstellingen van Marcel Broodthaers en Jacqueline De Jong zullen als gevolg, als inspiratiebron dienen voor het luik visuele representatie. Hier zullen de leerlingen in aanraking komen met het oeuvre van twee verschillende kunstenaars, die elk op hun eigen manier, hun politieke visies vertalen in hun werk.

 

Wanneer ? Januari-juni 2021
Waar ? WIELS