HORS LES MUREN!

Een initiatief van WIELS, de Brass van Vorst en het Huis van Culturen van Sint-Gillis, creëert hors les muren! culturele, artistieke en participatieve projecten en ontmoetingen, voornamelijk in de publieke ruimte van Vorst en Sint-Gillis.
HORS LES MUREN!

Een samenwerking
Het project komt tot stand dankzij de samenwerking tussen drie sleutelplaatsen van de gemeenten Sint-Gillis en Vorst, in het kader van het Stadsvernieuwingscontract KONINK, met de steun van het College van burgemeester en schepenen van Vorst en Sint-Gillis..

WIELS is het toonaangevende centrum voor hedendaagse kunst midden in de hoofdstad van Europa. Het is een plek voor vernieuwende ideeën en creatieve ervaringen. WIELS wil het debat verrijken, voor nieuwe perspectieven zorgen en de zintuigen prikkelen met een gedurfd programma.

Ze voeren het grootste deel van hun activiteiten uit in het hart van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens. De machines zijn bewaard gebleven en het gebouw is een ware getuigenis van het industriële erfgoed van het begin van de 20e eeuw. Het hele jaar door, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, biedt BRASS concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, workshops, gezellige en sociale ontmoetingen, themafeesten, opleidingen, een huiswerkschool…

Het Huis van Culturen is een ontmoetingsplaats rond kunst en cultuur die het samenleven en de interculturaliteit bevordert, verankerd in het lager gelegen deel van Sint-Gillis. Het organiseert artistieke evenementen (festivals, concerten, voorstellingen, tentoonstellingen…), cursussen en ook workshops voor kinderen, tieners en volwassenen, gedurende het schooljaar en de vakanties.

hors les muren!
Wat is het?

  • Culturele en artistieke projecten samen met en voor de bewoners van de wijk, voornamelijk tieners, om bestaande projecten te versterken.

  • Synergieën en participatieve methoden die alle partners, zowel culturele als sociaal-culturele, in staat stellen om samen te werken.

  • Kunst in de publieke ruimte om dit nieuw leven in te blazen. We nodigen bewoners, kunstenaars, verenigingen… uit om zich deze ruimte eigen te maken en op te vrolijken.