HORS LES MUREN!

Een initiatief van WIELS, BRASS en het Huis van Culturen van Sint-Gillis.
Hors les muren! ontwikkelt culturele, artistieke en participatieve ontmoetingen en projecten, voornamelijk in de openbare ruimte van

Vorst en Sint-Gillis.
HORS LES MUREN!

Een samenwerking

Het project komt tot stand dankzij de samenwerking tussen drie belangrijke organisaties van de gemeenten Sint-Gillis en Vorst, in het kader van het Stadsvernieuwingscontract KONINK, met de steun van het College van burgemeester en schepenen van Vorst en Sint-Gillis.

WIELS is het belangrijkste centrum voor hedendaagse kunst gelegen in het hart van de Europese hoofdstad. Het is een plek voor innovatieve ideeën en creatieve praktijken. De ambitie is het debat te verrijken, nieuwe perspectieven te openen en de zintuigen te stimuleren door middel van een gedurfd programma.

BRASS, het Cultureel Centrum van Vorst voert het grootste deel van de activiteiten in het hart van
de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens uit. Gedurende het hele jaar, van ’s ochtends tot
’s avonds, biedt BRASS concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, workshops, gezellige burgerontmoetingen, thematische festivals, stages en een huiswerkschool aan. 

Het Huis van Culturen van Sint-Gillis is een ontmoetingsplaats rond kunst en cultuur die
het samenleven en de interculturaliteit bevordert. Gedurende het schooljaar en de vakanties organiseert het artistieke evenementen (festivals, concerten, voorstellingen, vertoningen, tentoonstellingen…), workshops en stages voor kinderen, tieners en volwassenen.
Kunstenaars worden er als residenten ontvangen en bieden het publiek, met name scholieren, voorstellingen van hun werkfasen, gevolgd door uitwisselingen met de toeschouwers.

hors les muren!
Wat is het?

 

 • Culturele en artistieke projecten met en voor de bewoners van de wijken, voornamelijk tieners, met als doel bestaande projecten te versterken.

   

 • Participatieve synergieën en methoden waarmee alle partners, zowel culturele als sociaal-culturele, kunnen samenwerken. 

   

 • Kunst in de openbare ruimte om nieuw leven in te blazen. We nodigen bewoners, kunstenaars en verenigingen uit om
  de openbare ruimte eigen te maken en
  op te fleuren.