Gezamenlijke stage

Gedurende een week zullen de deelnemers van de zomerstages kunnen reizen tussen de 3 partnerlocaties – de WIELS, de BRASS en het Huis der Culturen van Sint-Gilles.

 

De jongeren zullen de missie hebben om samen als één orgaan de gemeenschappelijke werken te bouwen. De leerling-kunstenaars leren nieuwe praktische vaardigheden en ontdekken plaatsen in hun buurt.

 

In augustus 2020 kwamen de deelnemers samen met Dynamo en Baya animatoren om twee meubels te maken van gerecycleerde paletten. De creaties werden vervolgens in de stedelijke ruimte geplaatst, zodat de bewoners van de wijk er in de zomer van konden genieten. 

 

In 2021 hebben de kinderen van de 3 huizen, in samenwerking met La Tricoterie, videotechnieken geleerd en ons 3 kortfilms laten zien die ze met hun eigen vingertoppen hebben gemaakt en tijdens Parking Poetik hebben voorgesteld. 

 

In april 2022, deze keer georganiseerd met Met X, hebben drie verschillende generaties zich gewijd aan dansworkshops, kostuums, de creatie van vliegende vogels en percussie. Alles rond het thema fauna en flora en gepresenteerd tijdens de Tombolo parade.  

 

Van 4 tot 8 april 2022

Huis van culturen, WIELS en BRASS